Federatie Nederlandse Diervoederketen

Federatie Nederlandse Diervoederketen

Federatie Nederlandse Diervoederketen

Federatie Nederlandse Diervoederketen

Arrow
Arrow
Slider

CVB

Het CVB wordt vanaf 1 januari 2015 voortgezet door de Federatie Nederlandse Diervoederketen (FND). De CVB producten zijn te vinden op de website van CVB Diervoeding. De werkzaamheden voor het CVB-programma worden vanaf 2015 uitgevoerd door Wageningen University & Research (WUR).

Tot 31 december 2014 was CVB een dienst van het Productschap Diervoeder (PDV). De werkzaamheden voor het CVB-programma worden vanaf 2015 uitgevoerd door Wageningen UR.

Veehouders zijn opgegroeid met de tabellenboeken van CVB. Informatie over de samenstelling, verteerbaarheid en voederwaarde van mengvoergrondstoffen, vochtrijke diervoeders en ruwvoeders is in deze tabellen opgenomen. Ook behoeftenormen voor verschillende soorten landbouwhuisdieren zijn hierin beschreven.

De voederwaarden en behoeftenormen van CVB zijn een referentie voor diervoederbedrijfsleven, voorlichters, veehouders, onderwijs en onderzoek. De CVB-Veevoedertabel, het Tabellenboek Veevoeding en een aantal CVB documentatierapporten worden gepubliceerd op de nieuwe website www.cvbdiervoeding.nl. De Veevoedertabel en het Tabellenboek zullen regelmatig aangevuld en vernieuwd worden. Via nieuwsberichten en de vakpers blijft u daarvan eenvoudig op de hoogte en de laatste stand van zaken is altijd inzichtelijk op de CVB website.

Tot 31 december 2014 was CVB een dienst van het Productschap Diervoeder (PDV).

Voor meer informatie:

  • Gert van Duinkerken (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Wouter Spek (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; Wageningen UR Livestock Research)
  • Gerrianne Jansen (coördinator FND; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Zoeken

Nieuwsbrief

Inschrijven voor onze algemene nieuwsbrief. Voor de diervoederwetgeving verwijzen wij graag naar Feed Legislation